Közélet koronavírus

Zacher Gábor: A kötelező oltásnál a kormány úgy tett, mint Poncius Pilátus

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
Szerinte meg kellene fontolni, hogy csak a beoltatlanokra legyenek érvényesek a korlátozások, amiket a rendőrség ellenőrizhetne.

A hatvani kórház sürgősségi osztályának orvosa radikálisabb lépést tart szükségesnek annál, mint amit a kormány kihirdetett a járvány megfékezésére. Zacher Gábor a 168-on hallható Keljfeljancsi című műsorban elismerte, ez nehéz döntés a működőképesség miatt, egy lezárással járó gazdasági visszaesés jövőre a Fidesznek  szavazatveszteséget jelentene.

Szerinte a kötelező oltásnál a kormány úgy tett, mint Poncius Pilátus, mosta kezeit, a felelősséget áthárította a munkaadókra. A kötelező oltás helyett olyan kommunikáció kellene, ami meggyőzi az embereket, ezért lenne fontos nyilvánosságra hozni, hogy a kórházban kezeltek hány százaléka oltatlan – tette hozzá.

Zacher Gábor osztotta Orbán Viktor véleményét arról, hogy leginkább az oltás védi meg az embereket, de arra is felhívta a figyelmet: a kormányzati kommunikáció is tehet arról, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat a hiteles tájékoztatásban. Idézte a kormányfőt, aki azt állította: aki megbetegszik, azt meggyógyítják.

Ettől a pillanattól kezdve bedőlt a világ. Ha a halálozási adatokat megnézzük, 32 ezer haláleset történt idáig körülbelül, ami a Covid rovására írható. Hogy lehet ezzel a 32 ezer halálesettel elszámolni?

Fiala Jánossal egyetértett abban, hogy a hivatalosan a koronavírusról tájékoztató kormányzati portál már nem a járványról szól, a hírek 75%-a politikai hirdetés. Az emberek nem találják a hiteles információkat a kormány kommunikációjában. Elkeserítő, ami a koronavirus.gov.hu-n olvasható.

Azt nem tudta megmondani, a kormányzat miért nem akarja, tudja megválaszolni a koronavírus-helyzettel kapcsolatos kérdéseket, a kormányzat kommunikációját nagy ködösítésnek minősítette, és  megismételte, mindenkinek az lenne az érdeke, hogy legyen információ az oltások hatékonyságáról, arról, hogy oltás nélkül, egy vagy két oltással hányan fertőződnek meg, kerülnek kórházba.

Arra sem tudott magyarázatot adni, hogy a zárt terekben miért nem rendelik el a kötelező maszkhasználatot, miért kell várni az oltási akcióval november 22-éig. Sürgette, hogy vezessenek be olyan, az oltatlanokra vonatkozó további korlátozásokat, amiket a rendőrség ellenőrizhetne. Arról is beszélt, hogy Magyarországon egy sor kötelező oltás ellen nincs akkora ellenállás, mint a koronavírus-elleni vakcináknál, noha a Pfizeré a lehető legjobban kivizsgált az oltások történetében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik