Közélet

Hiába mentek, nem találták az előválasztási szavazósátort Tapolcán

Molnár Zoltán / 24.hu
Molnár Zoltán / 24.hu

Többen hiába indultak el szavazni az előválasztás jelöltjeire a Veszprém megyei Tapolcán, a város Fő terére szombatra meghirdetett szavazóköri sátornak nyomát sem találták. Az ellenzéki előválasztás hivatalos honlapján választókerületek szerint közzé vannak téve a szavazópontok helyszínei és a nyitva tartási idejük. E szerint a városban előválasztásra ezen a héten csütörtökön, az MSZP helyi irodájában volt lehetőség, illetve szombaton, a Fő téren reggel nyolc és este hat óra között. A jelek szerint tehát tényleg kellett volna sátornak lennie szombaton a tapolcai Fő terén.

A 24.hu megkérdezte az Országos Előválasztási Bizottságtól, hogy mi okozta a problémát. Telefonon arról téjékoztattak bennünket, hogy a tapolcai Fő téri helyszínen pénteken működött szavazósátor, szombatra nem is tervezek kitelepülést.

Közlésük szerint az előválasztási honlapon tévesen tüntették fel a dátumot.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója október 9. és 16 között zajlik, azaz még szombaton estig van lehetőség a szavazatok leadására. A második fordulóban a szavazás nem helyhez kötött, azaz bárki bárhol leadhatja a szavazatát, függetlenül attól, hogy melyik választókerület lakója. Tapolcán az előválasztáson való személyes részvételre utoljára pénteken volt lehetőség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik