Közélet

A multit hagyta ott a paradicsomért

24.hu
24.hu
Megérte - röviden, a hosszabb történetért pedig Veresegyházára mentünk, ahol is azt a veresi paradicsomot termesztik, ami számos díj mellett a magyar gasztronómia fontos szereplőinek – többek közt Michelin-csillagos séfek – elismerését is kivívta. Na de amiről most szó lesz, az nem ez, hanem az a technológia és innováció, amit a Veresi Paradicsom ügyvezetői alkalmaznak.

Az agrárszektor általánosságban nem arról híres, hogy technológia érzékeny, pedig  a jelenlegi világpiaci trendek ennek az ellenkezőjét mutatják: technológiai robbanás előtt áll az agrárium.

A termőföld már eléggé szennyezett, és ahhoz, hogy az élelmiszert elő tudjuk állítani, szükség van a technológiára. A cél, hogy egy tiszta és kontrolállt környezetet tudjunk teremteni. Nem csinálunk semmit a paradicsommal, csak a környezetét optimalizáljuk

– ezt már Márkus Zsolt ügyvezető mondja, hogy miért is érdemes a technológiába befektetni, és mitől tudnak ők többet a hagyományos termesztési technológiáshoz képest. Csak egy rövid példa: tízezer négyzetméterre, grammra pontosan számolják ki, mennyi és milyen tápanyagot adnak a növénynek. Az innovatív gondolkodás elismeréseként a Veresi Paradicsom ügyvezetői nyerték 2019-ben az EY Az ÉV Üzletembere Gálán az „Újgenerációs gyártástechnológiák” különdíjat, amit kertészetként ők nyertek el először Európában.

Szponzorált tartalom

A videó az EY Az Év Üzletembere program támogatásával készült.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik