Közélet

Márki-Zayék nem rendeltetésszerűen használták az éttermet, állítja az ügyvezető

Pálinkás József / Facebook
Pálinkás József / Facebook

Nem rendeltetésszerű használat miatt kellett távoznia egy debreceni étteremből Márki-Zay Péternek és Pálinkás Józsefnek vasárnap, amikor fórumot tartottak – írja az étterem ügyvezetőjének közleménye alapján a 444.

A két politikus azt állította, hogy a Belga Étterem és Söröző tulajdonosa vagy üzemeltetője távozásra szólította fel őket és azonnal lekapcsolta a villanyt. Pálinkás elmondta, hogy foglaltak asztalt és vacsorázni is szerettek volna, az eseményt pedig a Facebookon közvetítették. Hozzátette, hogy a távozásukat kérő férfi azt mondta, azonnal távozzanak, mert nem „erre” foglaltak helyet.

Mérész Ferenc ügyvezető most azt írta, hogy „a Belga Étterem és Söröző nyitva áll mindenki számára, amennyiben fogyasztani kíván”, azonban vasárnap este „előre be nem jelentett politikai fórumot” tartottak az étteremben és erről sem őt, sem az étterem vezetését nem értesítették, és nem is kértek engedélyt. Hozzátette, „eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik