Közélet

Az V. kerületi polgármester vagyonnyilatkozatának vizsgálatát kezdeményezi az MSZP

Az MSZP V. kerületi önkormányzati képviselői az összellenzéki, Tiéd a Belváros-frakció nevében kezdeményezi Szentgyörgyvölgyi Péternek, kerület polgármester vagyonnyilatkozatának vizsgálatát – közölték hétfőn. A kezdeményezés alapja a 24.hu hétfői cikke, amelyben arról írtunk, hogy a fideszes politikus megduplázta földbirtokait a Bakonyban, miközben a vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

Az ellenzéki politikusok a Fővárosi Közgyűlés illetékes bizottságához fordulnak, ugyanis Szentgyörgyvölgyinek a Fővárosi Közgyűlés tagjaként is vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettsége van, ezért az MSZP szükségesnek tartja a fővárosi bizottság összehívását és a kormánypárti politikus vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát. A képviselők ezen felül az V. kerületi képviselő-testület illetékes szakbizottságának szerdai ülésén is kezdeményezni fogják a fideszes polgármester vagyonnyilatkozatainak vizsgálatát.

Kapcsolódó
Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze
Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik