Közélet

Elégedettek egymással a miniszterelnök-jelölti vita résztvevői

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Vasárnap este első alkalommal vitáztak az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjei az ATV-n. A résztvevők Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd), illetve Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) voltak. Mára befutottak az első reakciók is.

Fekete-Győr András Facebook-posztja szerint nagyon élvezte miniszterelnök-jelölti vitát, habár tudja, hogy „sokan, sokkal több vitát, és kevesebb programbeszédet vártatok volna.”

De azt se feledjétek, hogy nem véletlenül fogtunk mi össze. Rengetegen írtok nekem a vita után, nagyon sok pozitív megerősítést küldtök, amik jól esnek! Örülök, hogy sikerült az eddigi arcokkal és az eddigi megoldásokkal szemben egy új, lendületes alternatívát mutatni

– fogalmazott.

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje szerint a vita megmutatta, hogy a legtöbb és a legnagyobb kihívások tekintetében ugyancsak hasonlóan gondolkodunk.

Arra a kérdésre, hogy kiből lesz jó vezető, első szűrőként a nyilvánosság előtt vállalt viták adnak választ. A tegnapi vita tanúbizonysága volt annak, hogy az ellenzék vezetői közül egytől-egyig mindenki erősebb, mint Orbán, vagy csapatának bármely tagja. Lelkes és elszánt vagyok

– írta Facebook-oldalán Dobrev Klára.

Jakab Péter felidézte: Magyarországon 15 éve nem volt miniszterelnök-jelölti vita. „Tegnap mi, ellenzékiek megtörtük a csendet. Köszönöm minden jelölttársamnak a vitát, nektek pedig, hogy néztétek” – fogalmazott Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely főpolgármester értékelése szerint nagy dolgot tettek vasárnap este. „Kiderült, több bennünk a közös, mint ami megkülönböztet minket egymástól. Sok erény és képesség megmutatkozott, olyanok, amelyek mind szükségesek a győzelemhez. Szükségesek, de nem elégségesek. Mert a valódi változáshoz a közös nevezőket kell megtalálni. A miniszterelnök-jelöltnek pedig a közös nevezőnek kell lennie. Én erre vállalkozom” – írta Facebook-oldalán.

Márki-Zay Péter még nem reagált a vitára, amint megteszi, bővítjük cikkünket.

A vitáról bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik