Közélet

„Túl sok rajtad a ruha” – ezt kommentelte egy székesfehérvári képviselő, Cser-Palkovics kiakadt

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Nyílt levelet tett közzé saját Facebook-oldalán Cser-Palkovics András, amelyben megrótta a fehérvári közgyűlés egyik tagját, a független Szigli Istvánt.

A fideszes polgármester a levelében úgy fogalmazott: Szigli az

elmúlt időszakban sorozatosan tett olyan kijelentéseket, megjegyzéseket Facebookon, melyek – úgy vélem – egy magánszemély tollából is minimum kínosak lennének, udvariatlanok és helytelenek, önkormányzati képviselőtől pedig teljesen vállalhatatlanok.

Cser-Palkovics ezek után sorra idézi az önkormányzati képviselő kifogásolható megnyilvánulásait. Ezek közül is kirívó esetnek minősíti a városvezető azt, amikor Szigli „városunk egy polgárát küldte volna »haza« származása alapján Németországba, mivel a hölgy nem értett Önnel egyet. (…) Székesfehérváron senkinek sincs joga valakit származása miatt kiutasítani ebből a közösségből, különösen nem egy városrészi képviselőnek, akinek elsődleges feladata, hogy minden polgár számára otthonná tegye a választókerületét.”

A polgármester szerint a legdurvább eset az volt, amikor Szigli egy önkormányzati tisztviselő hölgy Facebook-képe alá fűzött kommentet, melyben azt írja: „túl sok rajtad a ruha.”

Nem hiszem, hogy magyarázatra szorulna, miért tartom ezt teljesen vállalhatatlannak, képviselőhöz, de civil polgárhoz, férfihoz is méltatlannak. Tisztelettel, de nyomatékosan felszólítom és kérem, hogy tartsa be a képviselői esküjében foglaltakat, értekezzen, fogalmazzon és szolgáljon úriemberhez, képviselőhöz, Székesfehérvárhoz méltó módon! Úgy vélem, helyes lenne ezekért az elfogadhatatlan kijelentésekért nyilvánosan elnézést kérnie

– fogalmazott nyílt levelében a polgármester.

Cser-Palkovics nyílt levelére reagálva Szigli István elnézést kért a Facebookon. Mint írta, az elmúlt időszakban érzékenyebben reagált az eseményekre, és meggondolatlanul, elhamarkodottan ítélt meg helyzeteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik