Közélet

Rekordot döntött a hitelkihelyezés júniusban

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Júniusban ismét rekordösszegű lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek Magyarországon – közölte Vrazsovits Rita, a Bank360 elemzője az Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfő reggeli adataira hivatkozva. A közleményben azt írják, a személyi kölcsönök volumene is nőtt az előző hónaphoz képest, amivel áttörték a válság előtti szintet.

Az MNB hétfői adatai alapján megállapítható, hogy júniusban összesen 136,35 milliárd forint lakáshitelt folyósítottak a hitelintézetek Magyarországon. Ezzel idén már negyedszer dőlt meg a havi folyósítási rekord. A júniusi volumen pontosan a duplája annak, mint amennyit egy évvel ezelőtt, 2020 júniusában helyeztek ki a bankok – írja az elemző.

Az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök volumene szintén tovább növekedett, júniusban megközelítette az 50 milliárd forintot.

Ez az eredmény a két évvel ezelőtti, 2019. júniusi szintet éri el, a tavaly júniusi kihelyezést pedig majdnem meg is duplázza.

A közlemény arra is kitér, hogy a babaváró hitelből több mint 50 milliárd forintot helyeztek ki, négymilliárd forinttal meghaladva a májusi volument.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik