Közélet

Egy év felfüggesztett börtönt kapott a müncheni Eb-meccsen lekapcsolt magyar szurkoló

Egyéves, három évre felfüggesztett börtönbüntetést, és ugyanekkora időre szóló stadionból kitiltást szabtak ki arra a magyar szurkolóra, akit a müncheni Németország-Magyarország Eb-csoportmeccs után vettek őrizetbe a német hatóságok.

A férfira kiszabott büntetés tartalmáról 444.hu kérdésére a német ügyészség adott tájékoztatást.

A szurkoló volt az utolsó tagja annak a magyar csoportnak, akiket a meccs után letartóztatott a rendőrség, és aki több mint egy hónapos procedúra után a múlt héten térhetett haza Magyarországra. A drukker elengedését Szijjártó Péter külügyminiszter videóüzenetben jelentette be Facebook-oldalán.

A müncheni ügyészség szerint a férfit garázdasággal és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták. Ez konkrétan annyit jelentett, hogy palackkal dobott meg egy rendőrt az Allainz Arenában. Emellett az őrizetbe vételkor füvet is találtak nála.

A magyar drukkert elengedésének feltétele volt az is, hogy ezer eurót fizet egy nonprofit szervezetnek.

A 444.hu szerint ezzel az ügy nem zárult le. A szabadlábon védekező vádlottnak egy hete van annak eldöntésére, hogy elfogadja-e a büntetést vagy fellebbez. Ha nem, akkor a Müncheni Kerületi Bíróságra kerül az ügy, ahol tárgyaláson döntetnek majd a férfit érintő vádpontokról.

Alkotmányellenes szervezetek szimbólumainak, vagyis náci jelképek használata miatt összesen öt magyar szurkoló ellen emeltek vádat, közülük négyen voltak őrizetben a meccs után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik