Közélet

Összebalhézott a velencei önkormányzat és az EFOTT, a városvezetés lezárja a fesztiválra vezető utat

MTI Fotó: Bodnár Boglárka
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Az EFOTT fesztivál a korábbi helyszínétől néhány száz méterre, Sukoróra költözött, de a jelek szerint a rendezvény megközelítése idén nem lesz egyszerű.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Evezős út Augusztus 2. és Augusztus 20. között az EFOTT fesztivál miatt ideiglenesen lezárásra kerül. A Velencéhez tartozó félsziget Sukoró irányából lesz megközelíthető

– ez az üzenet olvasható a velencei önkormányzat Facebook oldalán. A bejegyzésben arról is írnak, hogy „a helyszínre vezető Evezős út, amiképp az Ófalu és a Bencehegy úthálózata önmagában nem képes kezelni a napi 30-35 000 főnyi forgalmat, ahogy a város sincsen felkészülve arra, hogy közterületei parkolóvá, utcái, terei wc-vé és szemétteleppé alakuljanak át”.

Maszlavér Gábor az EFOTT fesztivál szervezője egy videóban reagált az önkormányzat húzására. Elmondta, hogy a velencei önkormányzat ezzel a lépéssel tovább nehezítette a fesztivál életét. Maszlavér visszautasította az önkormányzat azon állítását, hogy ők ne lettek volna kompromisszum készek.

Szerinte szükségtelen és balesetveszélyes ennek az útnak a lezárása, amit egyébként több ezer biciklis is használ.

Ez az egész történet egy pár száz méterről szól, ehelyett egy 8 kilométeres terelőutat jelöltek ki. Mindenki számára. Nem csak a fesztiválozóknak, de a lakosoknak is. Ez mindenki életét megnehezíti

– mondta a videóban Maszlavér, aki azt kéri, hogy vonja vissza az önkormányzat ezt a határozatot. Ezen a képen jól látható, hogy valóban óriási kerülővel lehetne csak megközelíteni a fesztivált.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik