Közélet

Varga Judit azonnal a fake news-gyártók közé sorolta Lewis Hamiltont

Sajnálattal láttam, hogy ma Lewis Hamilton is csatlakozott a gyermekvédelmi törvényünket támadó nemzetközi fake news-gyártók táborához. 😔

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtökön este a tőle megszokott módon, frappírozott Facebook-posztban reagált a brit Forma1-es pilota magyar vonatkozású eszmefuttatására.

A  Budapestre érkező Lewis Hamilton, mint azt megírtuk, szükségét érezte, hogy a hétvégi verseny előtt az Instagram-oldalán kifejtse véleményét a melegellenessé tett pedofiltörvényről.  A többszörös bajnok a Magyar Nagydíj előtt azt írta: szeretné támogatásáról biztosítani azokat, akiket hátrányosan érint a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye.

Elfogadhatatlan, gyáva, félrevezető törvény ez a hatalom részéről. Mindenkinek joga van, hogy önmaga lehessen, mindegy, hogy kit szeret vagy milyen nemmel tud azonosulni. Szeretném biztatni a magyar polgárokat, hogy a következő választáson úgy szavazzanak, hogy megvéditek az LMBTQ-közösség jogait. Nagyobb szükségük van most a támogatásra, mint valaha. Szeressétek, akik körülöttetek vannak, mert a szeretet mindent legyőz. Pozitivitást küldök felétek.

Varga Judit szerint a magyar gyermekek védelme a magyar szülőkre tartozik és nem külföldi autóversenyzőkre. Az érvelését azzal is megtoldotta: hogy ő sem a sajtóból készült a KRESZ vizsgára, hanem tankönyvekből.

Javaslom Lewis Hamiltonnak is, hogy mielőtt butaságokat állít, olvassa el a magyar gyermekvédelmi törvényt. A cipész maradjon a kaptafánál, a FORMA 1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél.

– üzente a magyar miniszter a brit Forma1-pilótának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik