Közélet

Hajnali rajtaütés után bilincsben vitte el a TEK a siófoki sétány biztonsági főnökét, aztán elengedték

Csütörtök reggel a TEK vitte el a siófoki polgármester egyik volt munkatárását. Lengyel Róbert a Facebookon számolt be az esetről. Az egykori rendőrből lett polgármester szerint hajnalban állig felfegyverzett kommandósok hurcolták el korábbi beosztottját, Ressinka Imrét, aki most az önkormányzat megbízásából a Petőfi sétány biztonsági vezetője.

Lengyel bejegyzése szerint Ressinka felügyeli a sétányon szolgáló biztonsági őrök munkáját, ő ellenőrzi, hogy teljesítik-e szerződésben vállalt feladataikat, illetve általában is figyel a rendre, és jelzi a visszaéléseket.

Vasmarokkal tartja kézben a dolgokat odalent, mindenre figyel, ha kell odaáll bárki elé és érvényt szerez mindannak, amivel megbíztuk, tapasztalatait pedig rendszeresen megosztja velem és munkatársaimmal. …Természetesen vannak, akiknek ez nem tetszik, vannak, akik szívesen látnák őt valahol máshol”.

A polgármester azt írta, a TEK felesége és a gyereke mellől megbilincselve vitte el a férfit.

Hogy mi történt, azt egyelőre csak Ressinkától tudja, mert „a rendőrség hallgat”, onnan semmilyen információhoz nem jutott. Ressinka végül elengedték kaposvári meghallgatása után. Ő azt mondta, hogy egy ismeretlen személy bejelentése alapján lőfegyverrel visszaélés és fegyverkereskedelem gyanújával állították elő. Le is foglaltak nála egy legálisan tartott légpuskát. De ezután előállítása körülményei ellenére nem gyanúsítottként, hanem tanúként hallgatták ki, amit a kezébe adott rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyv is igazol.

Vajda Eszter főhadnagy, sajtóreferens a 444.hu kérdéseire azt válaszolta: a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, melyről a nyomozás érdekeire hivatkozva jelenleg több információt nem áll módjában közölni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik