Közélet

Máris hatástalanították az angyalföldi második világháborús bombát

24.hu
24.hu

Mint azt korábban megírtuk, ötszáz kilogrammos, második világháborús légibomba került elő szerdán egy zárt építési területen, földmunkák közben. Az MTI akkor azt írta, a tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a hatástalanítási műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy ötszáz méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön nem sokkal dél múltával az MTI-nek elmondta: a katonáknak sikerült eltávolítaniuk az 500 kilogrammos, második világháborús légibomba élesített gyújtószerkezeteit.

A bomba hatástalanítása miatt a rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le. Ez a közösségi közlekedés több járatát is érintette. A tizenharmadik kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja befogadóhelyként működött.

A bombatestet a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik, később megsemmisítik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a robbanótestet a XIII. kerületi Reitter Ferenc utca 144. alatti építkezésen találták. A tűzszerészeti munkálatok idejére a rendőrség  kiürítette a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik