Közélet

Jövő vasárnapig lehet pótfelvételire jelentkezni

Ivándi Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi Szabó Balázs / 24.hu

Augusztus 8-án éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára csütörtökön. A pótfelvételin azok próbálhatnak bejutni az egyetemekre, akiket az általános eljárásban egyetlen képzésre sem vettek fel, vagy idén nem is jelentkeztek sehová. A pótfelvételi keretében csak egy képzésére lehet jelentkezni. Egyazon szak állami ösztöndíjas és önköltséges formája egynek számít – írja az MTI az államtitkárra hivatkozva.

A jelentkezést legkésőbb jövő héten vasárnap éjfélig kell hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva.

A jelzett időpontig minden egyéb előírt dokumentumot is fel kell tölteni.

Schanda Tamás államtitkár arra is kitért, hogy a felsőoktatási intézmények a pótfelvételi hirdetményében jelzik, ha alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát írnak elő, és ugyanitt közlik a vizsga időpontját. Az idő rövidsége miatt külön behívó levelet általában nem küldenek.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 27-én hirdetik majd ki. A már meghirdetett képzések esetében a ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 22-én meghatározottnál, és általánosságban sem maradhat el az alap- és osztatlan képzés esetén 280, felsőfokú szakképzés esetén 240, mesterképzés esetén pedig 50 pontos jogszabályi minimumtól.

A pótfelvételiben meghirdetett szakokról szóló tájékoztatás és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik