Közélet

Tizenkét bevándorló halt meg Törökországban egy buszbalesetben

Necmettin Karaca / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Necmettin Karaca / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Legalább tizenkét ember vesztette életét, huszonhat pedig megsérült Kelet-Törökországban egy buszbalesetben – közölte az Anadolu állami hírügynökség vasárnap. Az MTI azt írja, az afgán, pakisztáni és bangladesi bevándorlókkal teli jármű vasárnapra virradóra egy útszéli árokba hajtott és lángra kapott az Iránnal határos, törökországi Van tartományban. A busz egyik tulajdonosát őrizetbe vették a török hatóságok.

A baleset helyszínén készült felvételeken a kiégett roncsot és a túlélőket lehetet látni, amint a mentősök ellátják őket az út szélén.

Törökország az Irán, Afganisztán és Pakisztán felől Európába igyekvő menekültek egyik tranzitországa. A hazájukból menekülők rendszerint gyalog kelnek át az iráni-török határon, majd Isztambul, illetve Ankara irányába folytatják útjukat.

Metin Corabatir, az ankarai székhelyű Menekültügyi és Migrációs Tanulmányok Központjának elnöke szerint az amerikai csapatok afganisztáni kivonása újabb lendületet adott a hegyvidéki útvonalon próbálkozó fiatal menekülők számára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik