Közélet

Momentumosok bemószerolták a gyerekműsorok alatti Fidesz-reklámot

Shark Studio / YouTube
Shark Studio / YouTube
Etikátlannak tartják, hogy gyerekmesék előtt is előjön a leállíthatatlan hirdetés.

Csordás Anett, a C8 és a Momentum képviselőjelöltje, valamint Orosz Anna, a Momentum elnökségi tagja feljelentést tett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnál (NMHH) a Fidesz gyurcsányos reklámjai miatt, amik a YouTube-on a gyerekvideók előtt is megjelennek (és átugorhatatlanok). A két politikus a Fidesz-székház előtt tartott erről sajtótájékoztatót – írja a Telex.

Csordás levelet is írt a fideszes Kocsis Máténak és Hollik Istvánnak, felszólítva őket, hagyjanak fel a gyűlöletkampánnyal. Szerinte tisztességtelen és etikátlan a kormánypártok hirdetési gyakorlata, hiszen

a gyermekek egy bizonyos életkorig nincsenek tisztában azzal, hogy miről szólnak ezek a tartalmak, és politikai döntési helyzetben sincsenek.

Orosz Anna pedig arra kérte a szülőket, ha találkoznak gyerekműsorok közben a Fidesz reklámjával, tegyenek bejelentést az NMHH-nál. A Telex megjegyzi, rengeteg pénzt ölhetett a Fidesz a Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet összemosó videókra, amik milliós nézettséget értek el. Ha valaki még nem látta volna az egyik reklámot, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik