Közélet

Illegális vadászatot szervezett a volt magyarremetei polgármester, lelőttek egy erdészt

Tragikus kimenetelű illegális vadászat helyszíne volt idén május 7-én a Bihar megyei Magyarremetét övező erdő, ahol a 46 éves Marius Laza mézgedi erdész, háromgyerekes apa életét vesztette – írja a Főtér. A lövés körülményeiről és a résztvevők számáról semmit nem lehetett tudni, most viszont kiderültek részletek. A vizsgálatot követően vált világossá, hogy hatan

nemcsak részt vettek az illegális vadászaton, de míg fejbe lőtt társuk agonizált, késleltették a hatóságok riasztását is, csak azért, hogy eltüntessék a rájuk utaló bizonyítékokat.

A vádlottak személye is érdekes, köztük található Adrian Ştefănică volt magyarremetei polgármester, aki jelenleg a belényesi erdőfelügyelet mérnöke. A vadászatot ő szervezte, és a baleset után, a többiekkel együtt egy órán át nézte tétlenül, hogy vadászkollégája haldoklik, mert el akarták tüntetni a nyomaikat a mentősök és a rendőrök értesítése előtt. Marius Laza egy nappal később halt meg a kórházban, az orvosok elmondása szerint nem tudták kiműteni az agyába fúródott lövedéket.

A hat gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, majd hatósági felügyelet alá helyezték. Öten fellebbezést nyújtottak be az intézkedéssel szemben, amit a bíróság jóváhagyott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik