Közélet

Ezúttal ugróiskolákat festett minisztériumok elé a Momentum

Momentum
Momentum

2020. augusztusában a Momentum ifjúsági tagozatának, a TizenX-nek több aktivistája egy jachparkolót festett a Külügyminisztérium elé, miután Szijjártó Pétert lefotózták a Lady Mrd fedélzetén.

Kapcsolódó
„Becsszó, ez nem korrupció!” Miért védhetetlen Szijjártó nyaralása?
A külügyminiszter magánügynek tartja, hogy egy milliárdos luxusjachtján pihent. Miért nincs rendben ez az érvelés?

Az aktivistákat az akció miatt előállították, egy kiskorú fiatal ellen gyámhivatali eljárást indítottak, a többieket a Pesti Központi Kerületi Bíróság figyelmeztette. A bíróság megalapozottnak találta a szándékos rongálás vádját, az aktivisták azonban fellebbeztek, arra hivatkozva, hogy politikai véleményt fogalmaztak meg, a takarítás költsége pedig mindössze 4500 forint volt.

Mivel az ítélet indoklása szerint „a kívülállók számára nem volt értelmezhető az eljárás alá vont személyek motivációja”, a momentumosok ezúttal ugróiskolákat festettek több minisztérium elé, hogy megtudják, mit lép erre „a hatalom”. A rendőrség az akció során több aktivistát igazoltatott, hamarosan kiderül, indul-e eljárás ellenük.

A párt mindenesetre azt írja közleményében:

A Momentum kiáll minden tagja és aktivistája mellett és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy fiatalokat egy betonra festett hajó miatt vegzáljanak és veszélyesnek tituláljanak. A politikai véleménynyilvánítás szabad, nem fognak minket ilyen eljárásokkal megfélemlíteni!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik