Közélet

Egyes vendéglátóhelyek inkább zárva tartják a belső tereiket, hogy ne legyen konfliktus a védettségi igazolvány miatt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Több vendéglátóhely zárva tartja a belső tereit a Balaton környékén, hogy megelőzze a védettségi igazolvány miatt kialakuló konfliktusokat, írja az atv.hu. Egy gyenesdiási cukrászda tulajdonosa például úgy döntött, egyelőre csak a teraszokon fogyaszthatnak a vendégek, így mindenki leülhet, azok is, akiknek nincs védettségi igazolványa.

Miután nem szerettünk volna olyan helyzeteket teremteni vagy olyan helyzeteknek az elszenvedői lenni, amikor esetleg kellemetlen szituációba kerülnek a vendégeink vagy akár mi vagy a dolgozóink, ezért döntöttünk úgy, hogy nem adunk teret annak, hogy bárkinek vitatkoznia kelljen vagy bizonyítania, hogy márpedig van igazolványa, csak otthon hagyta

– mondta az ATV Híradónak Kövérné Kalmár Mónika, a Móni Cukrászda tulajdonosa. A vendégek szerint így sok konfliktus elkerülhető, egyikük például azt mondta, nekik is könnyebb így.

Egy keszthelyi étteremben ezzel szemben arról beszélt a tulajdonos, hogy nyitva a terasz és a belső tér is, a védettségi igazolványt pedig már kérni sem kell, a vendégek automatikusan felmutatják azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik