Közélet

Országos Előválasztási Bizottságot alakított az ellenzék

Országos Előválasztási Bizottságot (OEVB) alakított hat ellenzéki párt, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd – közölték csütörtökön.

Az előválasztás lebonyolításának legfőbb kérdéseiben az ellenzéki pártok múlt héten megállapodtak. Az előválasztáson a lehető legnagyobb részvételre és a lehető legalaposabb lebonyolításra törekszünk, ezért nyitottak vagyunk megbízható és elfogadott civil partnerszervezetek bevonására a lebonyolításban,

írták a közleményben.

Hozzátették, hogy a 2019-es önkormányzati választások során a fővárosi és a ferencvárosi előválasztások megszervezésében és lebonyolításában jelentős szerepet vállalt a Civil Választási Bizottság (CVB), ezért az OEVB őket is bevonja az előválasztás lebonyolításába. A CVB tagja többek között A CVB tagszervezetei többek között az aHang, a Nyomtassteis, a Számoljuk Együtt Mozgalom, a Civilek a Demokráciáért Egyesület, az ELEGY, a Tabumentes Országmentés Egyesület, és a FŐNIX Mozgalom.

Az ellenzéki pártok az együttműködés keretében felkérték a CVB tagszervezeteit, hogy tudásukkal, aktivistáikkal és technikai hátterükkel vegyenek részt az előválasztás lebonyolításában. Az együttműködés pontos részleteiről a következő hetekben a CVB-vel és az egyes tagszervezetekkel folyamatos egyeztetéseket folytatnak az ellenzéki pártok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik