Közélet

Súlyos balesetet szenvedett az elitiskola igazgatója, gyűjtést indítottak a felépüléséért

A váci Boronkay iskola Facebook-oldala
A váci Boronkay iskola Facebook-oldala

A hétvégén súlyos balesetet szenvedett a váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola és Gimnázium igazgatója, Fábián Gábor. Az elitiskolának számító intézmény vezetőjének balesetéről a Boronkay Facebook-oldalán jelent meg a hír:.

Fábián Gábor iskolánk igazgatója, május 15-én, szombaton, egy szerencsétlen leesés következtében súlyos balesetet szenvedett. A Honvédkórház kiváló mentőseinek, orvosainak és ápolóinak köszönhetően nincs életveszélyben, de mozgásképessége határozatlan ideig jelentősen korlátozott.

A Vácott.hu portál információi szerint az iskolaigazgatónak egy esés következtében sérült meg súlyosan a gerince, és mentőhelikopter szállította őt kórházba.

Mivel az iskolaigazgató felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe, ezért a családjának váratlan és jelentős kiadással kell számolnia.

A hirtelen jött szerencsétlenség miatt szükséges a házuk teljes akadálymentesítése, felépülést segítő eszközök beszerzése és terápiák finanszírozása. Ezekre a kiadásokra senki nem készül előre, így minden segítség jól jön

– olvasható a Boronkay Facebook-oldalán. Azt kérik, hogy „aki úgy érzi, hogy tudja és szeretné segíteni Gábort és családját”, a megadott számlaszámra utaljon át egy számára megengedhető összeget.

„Nem ismerünk nála erősebb embert. Minden szalmaszálba bele fog kapaszkodni, és küzdeni fog. Hamarosan több hetes rehabilitáció vár rá, majd otthon a családja, szerettei”, olvasható a posztban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik