Közélet koronavírus

Tavaly szeptember óta nem volt ilyen kevés új koronavírus-fertőzött

382 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 798 955 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati oldal. Utoljára hasonlóan alacsony adat tavaly szeptemberben volt.

Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 277 főre emelkedett.

A gyógyultak száma jelenleg 640 964 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 128 714 főre csökkent.

2197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

A kórházban ápoltak közül 251-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írják, az oltás folyamatos, a beoltottak száma 4 714 992 fő, közülük 2 749 235 fő már a második oltását is megkapta.

Már több mint 5 millió 76 ezren regisztráltak oltásra és 84%-uk meg is kapta azt. Kedden is folytatódik a regisztrált és időpontot foglalt 16-18 évesek oltása a kórházi oltópontokon.

Korlátozott mennyiségben lehet még foglalni Szputnyik és AstraZeneca oltásokat az időpontfoglalóban, és még kevés Pfizert is annak, akik SMS-t kapott. A Sinopharm-oltásokat továbbra is folyamatosan hirdetik a kórházak. A háziorvosok Sinopharm, Janssen és Moderna vakcinákkal tudják folytatni az oltást. Már ingyen le lehet tölteni azt a mobilalkalmazást, amely igazolja az oltás tényét, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltásra. Kedden újabb Pfizer szállítmány érkezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik