Közélet koronavírus

Müller Cecília: Mától ismét látogathatók a szociális intézmények

24.hu
24.hu

A csütörtök reggeli kormányzati tájékoztató szerint 2584 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában, ezzel a járvány kezdete óta összesen 776 983-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 186 beteg hunyt el.

Magyarország lakosainak 39 százaléka beoltott

– mondta el Müller Cecília tiszti főorvos az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hangsúlyozta: a teljes védettséghez fel kell venni mindkét vakcinát. Tegnapig Magyarországon 3,87 millió embert oltottak be legalább egyszer.

A napi adatokat ismertetve Müller azt mondta: összességében csökkenő tendenciákról beszélhetünk. “Kizárólag rajtunk, az állampolgárokon múlik, hogy beoltassuk magunkat.” Időpontot lehet foglalni Sinopfarm és AstraZeneca oltásra is – tette hozzá, és az oltás felvételére buzdított mindenkit.

Kérem, éljünk ezzel a lehetőséggel. Ez egy nagy közös projekt. Hogy minél hamarabb megszabaduljunk a járványtól.

Hangsúlyozta: ilyen gyorsan még soha nem lehetett oltáshoz jutni Magyarországon.

A harmadik hullám leszálló szakaszában vagyunk.

A tiszti főorvos bejelentette: egy éve függesztették fel a szociális intézményekben a látogatás lehetőséget, ezt azonban a mai nappal visszavonja. Azaz:

a szociális intézmények újra látogathatók mától.

Ehhez azonban kell, hogy a látogatónak legyen védettségi igazolványa. Emellett a lakók ismét elhagyhatják a szociális intézményeket.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik