Közélet

Vastagbőrű óriás lesz, Karácsony Gergely mégis ünnepli

Fővárosi Állat- és Növénykert / Facebook
Fővárosi Állat- és Növénykert / Facebook
A főpolgármester külön is köszöntötte. Megszületett a várva várt kiselefánt.

Új lakó a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Szombaton megszületett a várva várt kiselefánt. Szerencsére az új jövevény és az anyukája is jól vannak – tudatta Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán.

Az intézmény ezzel egyidőben adta hírül, hogy harmadszor is anyuka lett Angele: szombat hajnalban egy életerős kiselefántot hozott a világra! A „szülőszoba” éjjellátó kamerái felvették a születés pillanatait, és azt, amikor a kicsi először lábra állt. Bár úgy tűnik, mintha Angele első dolga az lett volna, hogy megrugdossa az újszülöttet, de ez az elefántoknál természetes: így segítenek abban, hogy a kicsi kiszabaduljon a magzatburokból.

A vastagbőrű óriások (elefántok, vízilovak, orrszarvúak) az állatkert nagyon népszerű lakói. A Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján azt írta, bár minden eshetőségre felkészültek, nem kellett beavatkozni, a kiselefánt súlyát még nem tudták lemérni, de „szemre” nagyjából 80 kilósra becsülik.

A koronavírus-járvány miatt még zárva tartanak, de az újranyitásig igyekeznek minél többet megmutatni a jövevényből, csütörtökön délelőtt 11 órakor élőben jelentkeznek be az elefántoktól a hivatalos Facebook-oldalukon. A most született kiselefánt a nyolcadik az Állatkert történetében: a korábbiak 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban, 1961-ben, 2013-ban, illetve 2017-ben születtek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik