Közélet

Közösen indul az előválasztáson az MSZP és a Párbeszéd, Kunhalmi és Szabó Tímea is megtartaná körzetét

MTI/Soós Lajos
MTI/Soós Lajos

Az MSZP és a Párbeszéd közös jelölteket állít a 2022-es országgyűlési voksolást megelőző ellenzéki előválasztáson – jelentették be a párt vezetői.

Tóth Bertalan, a szocialisták társelnöke hangsúlyozta, az MSZP és a Párbeszéd végig kezdeményezője és motorja volt az ellenzéki választási szövetségnek. Elhangzott az is, hogy az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes a XVIII. kerületben, a Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea pedig a III. kerületben indul a megméretésen. 2018-ban mindketten legyőzték kormánypárti ellenfelüket és egyéni mandátumot szereztek a parlamenti választáson.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, míg a kormány csak a társadalom egy százalékát képviseli, addig ők azért a 99 százalékért dolgoznak, akiket az elmúlt időszakban megaláztak, kifosztottak. Hangsúlyozta, hogy szociális és zöld fordulatra van szükség a kormányváltás után, és ehhez a szociáldemokrata és a zöld pártok szövetsége kell.

A két párt 2018-ban közös listát állított a parlamenti választáson, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt vezetésével 12 százalékot értek el.

Kapcsolódó
Telex: Dobrev és Karácsony is indulni fog az előválasztáson
Dobrev napokon belül bejelenti, Karácsony még kivár.

Kiemelt képünkön Tóth Bertalan és Szabó Tímea a parlamentben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik