Közélet koronavírus

Áder János és felesége az első között regisztrált az oltásra

Zih Zsolt / MTI
Zih Zsolt / MTI

Interjút készített a Blikk Herczegh Anitával annak apropóján, hogy férjével, Áder Jánossal együtt alapítványt hoztak létre a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyerekek számára.

Több mint 400 érintett családról és 600 gyermekről tudunk mostanáig,

mondta Herczegh Anita, aki beszélt arról is, hogy az alapítvány névadója Regőczi István pap, aki száz évvel ezelőtt a spanyolnátha miatt veszítette el két testvérét, ezt követően pedig annak szentelte az életét, hogy árván maradt gyerekeket segítsen.

Személyre szabott támogatásokat szeretnénk adni, együttműködve az önkormányzatokkal, polgármesterekkel, jegyzőkkel, hiszen ők ismerik a családokat, ők tudják megmondani, mire van szükség: lakhatásra, ösztöndíjra, szociális juttatásra, a közlekedés támogatására és még számtalan probléma megoldására érkezhet segítség a Regőczi Alapítványtól.

Az alapítvány hosszú távú segítséget kíván nyújtani az érintetteknek, és Herczegh elmondása szerint a vasárnapi bejelentés óta több tucat felajánlás érkezett magánszemélyektől, cégektől, határon innen és túlról. Az alapítvány ugyanakkor még bejegyzés alatt áll, nincs számlaszáma.

valószínűleg kevesen vannak azok, akiknek szűkebb vagy tágabb családjában, baráti körében, ismerősei között ne történt volna tragédia. Kedves ismerősök hiánya miatt nekünk is fáj a szívünk,

Válaszolta a köztársasági elnök felesége arra a kérdésre, hogy mennyire érintett az ismeretségi köre a koronavírussal kapcsolatos tragédiákban. Elárulta, hogy az első között regisztráltak az oltásra, a négy gyermekükkel és a tágabb családdal együtt. Herczegh Anita az AstraZeneca, Áder János a Sinopharm vakcináját kapta.

Bízom benne, hogy az idei nyár már kicsit hasonlítani fog a régiekre, ha óvatosan is, de tervezgetünk belföldi nyaralást.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik