Közélet koronavírus

Mostantól minden regisztrált tud interneten időpontot foglalni az oltására

Mészáros János / MTI
Mészáros János / MTI

Pénteken megnyílt az online oltási időpontfoglaló, közölte a kormányzati tájékoztató portál. Mint írták: mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Egyúttal jelezték, hogy az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva.

A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. Az időpontfoglaló ezen a linken érhető el.

Az időpontfoglalót a kórházi oltópontokon történő oltásokra lehet használni.,

jelenleg az április 26-ai, 27-ei és 28-ai napokra (jövő hétfő, kedd, szerda), és a kínai Sinopharm vakcinára lehet regisztrálni.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak  tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Itt ellenőrizhető, milyen státuszban van a regisztráció.

Az időpontfoglalás során a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, ezt követően kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, az oltás előtti nap pedig emlékeztető emailt is kap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik