Közélet koronavírus

Új védettségi igazolványt sürget Szabó Tímea

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Szabó Tímea határozati javaslatot nyújtott be, hogy a kormány védettségi igazolványára kerüljenek fel a kucsfontosságú adatok, illetve a kártyát csak az igazoltan védettek kaphassák meg.

A Párbeszéd frakcióvezetője szerint a kormánynak módosítania kell a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló rendeletét, mert a jelenlegi

több százezer, később több millió embert sodor veszélybe a hamis biztonságtudat miatt.

Mint írta, az igazolványon szerepeljen az oltás második dózisának a beadási időpontja, a vakcina és a gyártó megnevezése is.

Szabó Tímea szerint a kormányzat az elmúlt hetekben már elkezdte postázni a védettségi igazolványt azoknak, akik arra a jelenlegi –  szerinte hibás – rendelet alapján jogosultak. Most védettségi igazolványt kapnak ugyanis olyanok is, akik még csak a vakcina első dózisát kapták meg, illetve csupán igazoltan átestek a betegségen, de nem tudni, koronavírus elleni ellenanyag van-e a szervezetükben.

Szerinte az igazolványon szerepelnie kell, hogy ki, mikor kapta meg a vakcina második dózisát, mert abból lehet következtetni arra, hogy mikortól védett, igazolványt pedig csak olyanok kapjanak, akik igazoltan védettséggel rendelkeznek a koronavírus ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik