Közélet koronavírus

Osztrák kancellár: június végére 8 millió vakcinánk lesz

JUTRCZENKA / dpa-Pool / dpa
JUTRCZENKA / dpa-Pool / dpa

Sebastian Kurz osztrák kancellár az Osztrák Néppárt vorarlbergi szervezetének rendezvényén arról beszélt, hogy június végére 8 millió vakcina fog rendelkezésre állni Ausztriában – írta meg a Kronen Zeitung. A lap emlékeztet: a kancellár egy korábbi interjúban azt mondta, hogy várhatóan nyáron zökkenhet vissza az élet a normál kerékvágásba Ausztriában.

A kancellár optimistán nyilatkozott a járvány utáni kilátásokról, szavai szerint „amilyen nehéz most, annyira jó lesz utána ismét”. Hozzátette: a lakosság megtakarítási hajlandósága jelentősen emelkedett a járvány ideje alatt, ez pedig jól szolgálhatja a gazdaság érdekeit.

Az emberek fogyasztani, nyaralni akarnak

– mondta Kurz, aki szerint a „régi erősségek” visszanyerhetők a járvány után, ősztől pedig lehetőség nyílik az ökoszociális irány előmozdítására, tehát a kis és közepes keresetek tehermentesítésére és a környezetbarát megoldások támogatására.

A kancellár arra is kitért, hogy az AstraZeneca oltóanyagának elhagyása drámai hatásokkal járt volna, örül, hogy az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette a vakcina alkalmazhatóságát. Hozzátette: az AstraZeneca adja a vakcinák harmadát Európában. Sebastian Kurz szerint az osztrák oltási arány jó, jelenleg naponta 30 ezer ember oltatja be magát és ez a szám „minden nap növekszik”.

Koronavírus

Ajánlott videó

Olvasói sztorik