Közélet

Télies tavasz: zápor, hózápor, jég- és hódara jön

Varga György / MTI
Varga György / MTI
A zivatarveszély miatt figyelmeztetést adtak ki három megyére.

Szombatra virradó éjszaka a Nyugat-Dunántúlon havazás, hózápor várható, helyenként pár centis hóréteg is képződhet. Napközben közepesen, erősen felhős lesz az ég. Szórványosan, főleg újra a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet zápor, hózápor, havaseső, utóbbi területen egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarveszély miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki három (Pest, Fejér, Komárom-Esztergom) megyére. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

Azt írták, hogy a Dunántúl keleti felében, a középső országrészben a zápor, hózápor mellett jég- és hódara is hullhat, az esti órákban a hózáporokból pár centis hóréteg is kialakulhat.

Vasárnap több órára kisüt a nap, de a délkeleti, déli tájakon lehetnek felhősebb körzetek, délutántól pedig északnyugat felől szakadozott frontfelhőzet húzódik fölénk. Helyenként, nagyobb eséllyel északnyugaton, ismét kialakulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szél sok helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 5-10 fok között valószínű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik