Koszticsák Szilárd / MTI
Közélet koronavírus

Össze-vissza rángatja a kormányhivatal a háziorvosokat az oltással

„Vannak ezek a Kormányhivatalnak hívott közpénznyelők, amelyek az oltásokat szervezik. Illetve a dehogy szervezik, szórakoztatják a háziorvosokat és az ott dolgozó szakdolgozókat. Gyakorlatilag semmi mást nem csinálnak, mint a praxisokat kormányablakként használják, olyan adminisztrátori tevékenységek elvégzésére, amit egy jól idomított csimpánz is meg tudna tenni, de nekik valamiért fontos, hogy ezt orvosokkal és szakdolgozókkal végeztessék el” – kezdi friss Facebook-bejegyzését Kunetz Zsombor orvos, egészségügyi szakértő az oltások körül tapasztalható, múlni nem akaró káosz kapcsán.

Egy háziorvosnak küldött kormányhivatali levelek alapján ez történt:

  • Tegnap 15:19-kor kapja a praxis az emailt, hogy másnap este hétig szervezzen le 60 főt Sputnyik V oltásra, persze azt még nem tudják megmondani, hogy azt mikor kaphatják meg.
  • Majd, fél hatkor jön a következő email, ami arra utasítja az orvost, hogy a csatolt táblázatban címmel, email és telefon elérhetőséggel szereplő embereket, a háziorvosi praxis értesítse ki, hogy mikor, és hova mehetnek a Pfizer vakcinát megkapni.
  • A második emailben már oda is írják, erre ne válaszoljon, mert senki nem fogja azt elolvasni.

Egyik háziorvos így kommentálta ezt a katyvaszt:

Figyelj ! Most már tényleg sírnék … holnap este 18 órás határidővel kaptam 60 Sputnyik oltas leszervezését. (15 órakor ) Ma 14-19 ig rendelek, holnap 7-13 ig rendelek …utána 4 beteghez megyek ki… most 1 órája telefonálgatok, 30 hivásból 8 kérte…gondolom 10 után már nem telefonálhatok ( 70 felettieknek nincs e-mail címe).

Ajánlott videó