Közélet

Akkor is lehet igényelni a lakásfelújítási támogatást, ha egy kiskorú nevén van az ingatlan

A felújított ingatlant pedig 180 napon belül is el lehet adni.

Akkor is igénybe lehet venni az állami lakásfelújítási támogatást, ha a szülőknek egyáltalán nincs bejegyzett tulajdona, viszont a kiskorú gyermekeknek százszázalékos tulajdonjoga van a felújítandó ingatlanban – derült ki abból a videóból, amelyet Novák Katalin töltött fel a Facebookra kedden.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter az otthonfelújítási programmal kapcsolatban hozzátette: az az előírás, hogy a kiskorú gyermekeknek és a szülőknek legalább 50 százalékos tulajdoni hányaddal kell rendelkezniük. A miniszter ismertetése szerint ha például új kémény vagy kerítés épül, akkor a bontás és a szállítás költségeire is elszámolható a támogatás.

Beszámolt arról is, hogy konyhabútor részének cseréjére is igényelhető a támogatás. A konyhabútorcsere anyagköltsége és vállalkozói díja is szerepelhet a számlán. A főszabály szerint a beépített konyhagépekre igényelhető a felújítási támogatás, a nem beépített, különálló eszközökre nem – hívta fel a figyelmet a miniszter.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a Magyar Államkincstár 180 napig ellenőrizheti a támogatás felhasználását, ha az igénylők ennél korábban eladják az érintett ingatant, akkor azért „őket nem fogja semmilyen retorzió érni”.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik