Közélet

Rendre nyer a lottón, ezzel is magyarázza a kompolti polgármester, miért él jól

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

Kivételesen szerencsés ember lehet a Heves megyei, kétezer fős Kompolt polgármestere, Balázs Zoltán. Ez ráadásul az ő magyarázatából derül ki. A faluban többen furcsállják, hogy – ahogyan ők érzik – a polgármesternek feltűnően jó az anyagi helyzete, de értetlenkednek amiatt is, mivel nemrég a helyi focicsapat öltözőjének felújítására 38 millió forint jutott (a nagyobb részt a Magyar Labdarúgó Szövetség adta, az önkormányzat csupán 10 százalékos önrésszel kellett hogy beszálljon), holott egy meglevő, nem is óriási, igaz, kissé leromlott épületet kellett felújítani. Több lakos felemlegeti, hogy a polgármester drága autóval jár, az életvitelét kirívónak találják – ezt mesélték a Blikknek helyiek. (A felújított öltözőt a lap cikkében meg lehet nézni.) Elismerik azonban, hogy vezetése alatt a falu fejlődött.

A polgármesternek van erre magyarázata. A lapnak azt mondta, hogy soha egyetlen fillért nem vett ki a közösből, a támadások mögött pedig egy „minden fejlesztést támadó szűk kör” áll.

Az anyagi helyzetéről megjegyezte, 400 ezer forintot keres havonta, és ugyan a régi Volkswagen-jét egy menő BMW-re cserélte, de eladott egy családi házat is, valamint mostanában a szerencse is mellé állt – írja a Blikk.

A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem – mesélte a polgármester, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik.

A 2014-es polgármester-választáson csupán egyetlen szavazatnyi különbséggel győzött Balázs ellen később vádat emeltek, mert azt gyanították, szavazatvásárlással próbálkozott. Végül a hét vádpontból három miatt megrovásban részesítették, további négy vádpontban pedig bizonyítottság hiányában felmentették – idézi fel a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik