Közélet

Az éves mérőóra-leolvasást óvintézkedések betartásával végzik a rezsiszolgáltatók munkatársai

Az ellátásbiztonság érdekében az energia- és közmű-szolgáltatóknak a járvány alatt is el kell végezniük bizonyos feladatokat a felhasználók ingatlanjában. A személyes kontaktussal járó munkálatok során a szolgáltatók munkatársai betartják az egészségvédelmi előírásokat, és csak a legszükségesebb, halaszthatatlan esetekben keresik fel a fogyasztókat – írja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH).

A mérőórák éves leolvasását vagy bizonyos kötelező, az ellátásbiztonság érdekében szükséges műszaki beavatkozásokat nem lehet elhalasztani, ezért a MEKH arra kéri a fogyasztókat, hogy a megfelelő biztonsági óvintézkedések betartása mellett segítsék a szolgáltatók munkatársainak feladatellátását – számol be a napi.hu.

A szolgáltató vagy annak a megbízottja a felhasználási helyet egy előre egyeztetett időpontban keresi fel. Míg a mérőcserék vagy egyéb műszaki munkálatok időpontjáról levélben értesítik a felhasználót, addig az éves leolvasások időszaka a számlákon van feltüntetve.

A szolgáltató munkatársának (vagy megbízottjának) igazolvánnyal vagy megbízó levéllel kell igazolnia magát. Amennyiben a felhasználó nem bízik a bemutatott dokumentumban, felhívhatja a szolgáltatót ellenőrzés céljából.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik