Közélet

Szijjártó segített a szlovákoknak az orosz vakcina beszerzésében

MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Igor Matovič szlovák kormányfő elismerte, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter segített neki beszerezni a kétmillió Szputnyik V vakcinát – írja a Paraméter.

A cikk szerint a folyamat úgy zajlott, hogy Orbán Viktor Matovicot Szijjártóhoz irányította, aki ellátta őt a szükséges információkkal, és elküldte neki Denis Manturov orosz gazdasági miniszter elérhetőségét is. Ezt követően Matovič már egyedül tárgyalt az orosz féllel.

Szeretnék nyilvánosan köszönetet mondani Szijjártó Péter magyar külügyminiszternek a kétmillió Szputnyik V vakcina beszerzésével összefüggésben nyújtott fontos segítségért

– írta Matovič, aki kitért a kettős állampolgárság kérdésére is. Az állampolgárságról szóló törvény aktuális módosítása azoknak tenné lehetővé egy másik állampolgárság felvételét a szlovák elvesztése nélkül, akik huzamosabb ideje az adott állam területén élnek. Szijjártó Komáromban nemrég arról beszélt, hogy a magyar kisebbség szempontjából egyelőre nem született kielégítő megoldás a kettős állampolgárság ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik