Közélet

Jobbik: Leltározás közben került elő a füstgránát a képviselői irodaházban

MTI/Mihádák Zoltán
MTI/Mihádák Zoltán

Egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor kerülhetett az épületbe az a füstgránát, ami működésbe lépett szerdán este az Országgyűlés Irodaházában, a Jobbik frakciója által használt egyik irodahelyiségben, olvasható a párt közleményében.

Mint írták, tekintettel arra, hogy a füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban vihette be valaki az irodaházba.

Amit biztosan tudunk, hogy a jobbikos kollégánk egy leltározás közben akadt rá a füstgránátra. Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, óvatlanul nyúlt hozzá. Örömteli, hogy nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott. Érdemes hangsúlyozni, hogy a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, hiszen a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget ők maguk kértek az őrszolgálattól

– írták közleményükben.

Hozzátették, az Országgyűlés Irodaháza az Országgyűlési Őrség által védett létesítmény, szigorú beléptetési rendszerrel. Ezért számukra érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen.

A vétlen fiatalok tanúkénti meghallgatása folyamatban van, közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik