Közélet europoli

Trócsányi megfenyegette a Néppártot, hogy beperelik őket, ha kizárják a Fideszt

Kezd tovább durvulni a Fidesz és az Európai Néppárt harca. A Politico reggeli hírlevele azt írja, nemrég találkoztak a Néppárt európai parlamenti képviselői, hogy a tervezett szabályváltozásokról tárgyaljanak. Ezekről a változásokról már írtunk, a lényegük az lenne, hogy ezentúl ne csak képviselőként lehessen szavazni arról, hogy valakit kizárjanak a pártcsaládból, hanem egy teljes nemzeti delegációról is, ami megkönnyítené a Fidesz kizárását.

A Politico szerint a találkozón a Fidesz feltekerte az iróniamétert, ugyanis Trócsányi László EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter és biztosjelölt azzal fenyegette meg a Néppárt képviselőcsoportját, hogy beperelik őket az Európai Bíróságon.

Trócsányi szerint a képviselőcsoport nem tartaná tiszteletben a jogállamiságot, ha lehetővé tenné, hogy megbüntessék a Fideszt. 

Pénteken újabb találkozót hívott össze Manfred Weber frakcióvezető, mert a legutóbbin több képviselő is új javaslatokat nyújtott be a szabályok megváltoztatására.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik