Közélet

Karácsony: Nem leszek miniszterelnök-jelölt, ha nem lesz előválasztás

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

A főváros nem tud oltóanyaghoz jutni, a kormány igen. de a szervezési, logisztikai kapacitás, ami a tömeges oltakozáshoz kell, óriási – mondta Karácsony Gergely az ATV Egyenes beszéd című műsorában. A főpolgármester hangsúlyozta, szeretnének segíteni, hiszen szerinte az egészségügyi intézmények önmagukban kevesek lehetnek a tömeges oltakozás lebonyolításához.

Kapcsolódó
Karácsony közzétette Budapest oltási tervét
Csütörtökön be is mutatja a Miniszterelnökségen.

A csütörtökön ismertetett budapesti oltási tervben többek közt az szerepel, hogy olyan nagy intézményeket nyitnának meg az oltáshoz, mint például a stadionok. Hozzátette, a fővárosi cégek munkatársait a munkahelyükön javasolják beoltani.

Karácsony úgy látja, március-áprilisra lesz annyi vakcina, hogy szükség legyen az oltópontokra, és onnantól, hogy a kormány jelzi az igényét, a rendszer tíz nap alatt fel tud állni. Egyébként a csütörtöki, Miniszterelnökséggel folytatott tárgyaláson nem jelezték, hogy lenne igény oltópontokra. 

A főpolgármester beszélt saját esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is, és azt mondta sok a nyitott kérdés, de ő csak akkor lesz miniszterelnökjelölt, ha lesz előválasztás. Ha valamilyen okból nem lesz előválasztás, akkor viszont biztosan nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik