Közélet

Figyelmeztető sztrájk lesz a B Braun gyöngyösi gyárában

MTI/Komka Péter
MTI/Komka Péter

Gyöngyösön, az egyszer használatos orvosi eszközöket gyártó B Braun Medical Kft-nél február 16-án sztrájkbizottságot alakított a Vasas Szakszervezeti Szövetség helyi szervezete. Alépésre azt követően került sor, hogy a bértárgyalás megrekedt – közölte a szakszervezeti szövetség.

A tegnapi napon már a sztrájkbizottság jelentette be, hogy az 1600 főt foglalkoztató gyárban február 23-án, 13:00 és 15:00 óra között két műszakot lefedő figyelmeztető sztrájkot tartanak a dolgozók

– olvasható a közleményben.

A Népszava cikkéből kiderül, hogy a cég vezetősége a szakszervezeti követelésekre még érdemi válaszokat sem ad, holott egy orvosi eszközöket gyártó vállalkozás igazán nem hivatkozhat a járványhelyzetre, hogy amiatt nem tud érdemi bérfejlesztést adni a dolgozóinak.

A B Braun közleményben reagált a Népszavának a sztrájk hírére. Mint írták: a B. Braun számára kiemelten fontos, hogy a heti 40 órában, három műszakban, saját állományban dolgozó munkatársak elkötelezettségét és minőségi munkáját versenyképes bérekkel és széleskörű juttatásokkal ismerje el. A vállalat által kínált fizetés egy decemberi munkaügyi felmérés alapján a régióban jelen lévő gyártóhelyek béreit tekintve a legjobbak között van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik