Közélet koronavírus

Felmérik a háziorvosoknál, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A fővárosi kormányhivatal levelet küldött a háziorvosoknak, amelyben azt szeretnék megtudni, az orvosok vállalnák-e a vakcinák beadását hétvégén is, írja a Telex. 

A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond megbízásából írott kormányhivatali levél megerősíti, hogy a kórházi oltópontok mellett jelentős részben a háziorvosokra számítanak a lakosság tömeges immunizálásában.

A levélben megköszönik az alapellátásban dolgozók eddigi erőfeszítéseit, illetve jelzik, hogy „e cél megvalósításához elengedhetetlen a háziorvosok elkötelezett munkája”.

Kapcsolódó
Gondot jelent az idősek oltásánál, hogy eltűnnek regisztrációk
Úgy tűnik, az oltási terv gyenge pontja a regisztráció: több nyolcvan év feletti regisztrált idős lemaradt az oltási listáról, és nem tudni, mikor és hogyan kerül fel rá.

Mint írják, a tömeges oltás során hétvégi napokon is szükséges biztosítani az oltások beadását, így várják a visszajelzéseket, hogy az orvosok tudják-e vállalni a részvételt a tömeges oltási szakaszban.

A Telex emlékeztet: ha beindul a tömeges oltás, akkor 102 kórházban, 120 szakrendelőben és 5004 háziorvosi rendelőben zajlanak majd az oltások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik