Közélet

Hadházy Ákos szerint Kósa Lajosnak van durvább ügye a csengeri örökösnő eseténél

Berecz Valter / 24.hu
Berecz Valter / 24.hu
A fideszes politikus korábban komolytalannak nevezte a független képviselő vádjait.

A Klubrádióban Hadházy Ákos azt mondta Bolgár Györgynek, őt is meglepte, hogy Kósa Lajossal a csengeri örökösnő elhitette, övé lehet egy nagy francia bank 24,09 százalékos részesedése is. A független képviselő szerint ezen mosolyogni is lehetne, mert „nagyon bizarr és nevetséges történet”, de a fideszes képviselőnek van durvább ügye – ahogy fogalmazott –, hozzá köthető „az elmúlt 30 év legjobban bizonyítható” korrupciós esete.

Az ajándékozás és a szívesség kapcsán felidézte, néhány éve Kósa Lajos családja feltűnően olcsón vett egy céget egy olyan embertől, aki a foglalkoztatási szövetkezetekhez kötődik. Miután megszületett az üzlet, Kósa Lajos „beballagott a Parlamentbe, és beadott egy tövényjavaslatot” a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásáról.

A cégeladás és Kósa jogalkotó tevékenysége kapcsán Hadházy Ákos emlékeztetett rá, idegenektől ajándékot valamiért cserébe szoktak kapni. Szerinte ajándéknak tekinthető Szijjártó Péter jachtozása is, a minisztert egy olyan vállalkozó hívta meg a hajójára, aki sorra nyeri az állami közbeszerzéseket.

Kapcsolódó
Szíjj László luxusjachtja olyan, mint a NER szakszervezeti üdülője
A tiszakécskei vállalkozó néhány év alatt lett Magyarország egyik leggazdagabb embere, története elválaszthatatlan Mészáros Lőrincétől. És a jelek szerint vagyonán is osztoznia kell a NER-elittel.

Mint mondta, ezekről az ügyekről az állami média hallgat, nagyon sok ember nem tud a botrányokról, amikor – remélhetőleg csak átmenetileg – elveszik a frekvenciát az utolsó független rádiótól, az már diktatúrának nevezhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik