Közélet koronavírus

A kormányhivatal levele szerint a háziorvosoknak kell hűtőtáskát és jégakut vinni a koronavírus elleni vakcina szállításához

MTI/Balázs Attila
MTI/Balázs Attila

A Pest Megyei Kormányhivatal levélben kérte a háziorvosokat, hogy személyesen vegyék át a koronavírus elleni oltóanyagot, és annak szállításához gondoskodjanak hűtőtáskáról, valamint jégakuról.

A levelet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette közzé Facebook-oldalán. A kormányhivatal tájékoztatása szerint a háziorvosok a Moderna vakcináját február 2-án, és 3-én vehették át Gödöllőn. Ehhez tűket, fecskendőket, és az oltások igazolására szolgáló igazolólapokat is ekkor vehették át az orvosok.

A független politikus azt írta:

A kormány még annyit sem tud megszervezni, hogy mondjuk a kormányhivatal sofőrje egy arra alkalmas hűtőkocsival kihordja a vakcinákat. Vagy ne adj’ isten a tábornok visszavonhatna néhány katonát a kórházak portáiról és ők is kivihetnék az ampullákat! Ma Orbán hosszan beszél majd a fantasztikus magyar járványvédelemről. Semmi szükség bemenni és szép szónoklatokkal cáfolni, elég ezt a mailt megmutatni a teljes káoszról.

Figyelemre méltó, hogy közben a Magyar Távirati Iroda több fotót közölt arról, hogy a kormányhivatalokba megérkeznek a koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmányai. Továbbá arról is, hogy Szolnokon, valamint Tatabányán a helyi kormánymegbízott vitte ki egyes háziorvosoknak a vakcinákat tartalmazó hűtőtáskát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik