Közélet

Extrém hidegre figyelmeztetnek két megyében

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
A hét elején még marad a hideg, után jelentősen enyhül az idő.

Hétfőn az ország túlnyomó részén derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz. Több felhő reggel, délelőtt az északkeleti megyékben lehet, délutántól növekedni kezd a felhőzet nyugat felől, de késő estig nem kell számottevő csapadékra számítani. A szelet több helyen élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Napközben a hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között alakul, késő estére többnyire -1 és -9 fok közé, a kevésbé felhős, hóval borított, szélvédett tájakon -10 fok alá hűlhet a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az extrém hideg miatt hétfőn két megyére (Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén) adtak ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta, hajnalban a legalacsonyabb hőmérséklet várhatóan már csak az Északi-középhegység hóval fedett völgyeiben alakul -15 fok alatt. Kedden már csak Nógrád megyében kell extrém hidegre számítani.

 

A középtávú előrejelzés szerint fokozatosan mérséklődik a hideg. A hét második felében egyre többfelé mérhetnek majd plusz 10 fok közeli értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik