Közélet

A NER kedvenc IT-cége is befutott egy 14 milliárdos közbeszerzésre

MTVA/Bizományosi: Róka László
MTVA/Bizományosi: Róka László

Nettó 14,8 milliárd forintos keretmegállapodás közbeszerzésén nyert a 4iG által vezetett konzorcium – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn közzétett tájékoztatásban.

A Rogán Antal alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. három különböző közös ajánlattevői konzorciumot hirdetett ki nyertesként. Ebből lett az egyik a 4iG vezette közös ajánlattevői konzorcium.

A keretmegállapodás nem biztosít automatikus megrendeléseket, az intézményi igények alapján az egyes beszerzéseket újra versenyeztetik a résztvevő konzorciumok között – olvasható a közleményben.

Az eljárás szoftverlicencek megújítását, bővítését, kiegészítét és terméktámogatási szolgáltatások teljesítését tartalmazza. A keretmegállapodás időtartama a hatályba lépésétől számított 24 hónap, de legfeljebb a keretösszeg kimerüléséig tartó időtartam. Időbeli hatálya egy alkalommal legfeljebb 6 hónappal hosszabbítható.

A 4iG-ben korábban Mészáros Lőrincnek is volt érdekeltsége, azonban 2020 nyarán Jászai Gellért teljesen kivásárolta Mészárost.

Az utóbbi időben a 4iG hasított az állami tendereken, amelynek köszönhetően a társaság árbevétele jelentősen megnőtt. A vállalat emellett korábban azzal is bekerült a hírekbe, hogy ajánlatot tett a Telekom informatikai leányvállalatára, a T-Systemsre, az ügylet azonban végül meghiúsult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik