Közélet

Orbán Viktor a kutyájával együtt töltötte ki a kérdőívet

Orbán Viktor Facebook-oldala
Orbán Viktor Facebook-oldala

Kutyás videóval jelentkezett a miniszterelnök a közösségi oldalán.

Az állatvédelem közös ügyünk

– hangsúlyozta Orbán Viktor a Facebook-oldalán megjelent videóban, amelyben az is látható, ahogy a miniszterelnök kitölti a kormánynak a témában közzétett online kérdőívét.

A kormányfő elmondta: náluk a kutya sohasem csak egy állat volt, hanem a család része.

„Az állattartás azonban felelősség is” – szögezte le. Ezért a kabinet 13 fontos kérdéssel online párbeszédet indított, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről, többek között az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről, az állatvédő szervezetek támogatásáról, a kóbor kutyák befogásáról, a pirotechnikai szabályokról.

Orbán kijelentette: „Mindenki véleménye számít”, majd hozzátette, a kérdőív kitöltésére azért van szükség, „hogy meghozhassuk a szükséges döntéseket, és hogy jó döntéseket hozhassunk”.

Egy hét alatt már több mint százezren töltötték ki a kormány állatvédelemről szóló online kérdőívét – jelentette be a nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos vasárnap. Az MTI tudósítása szerint Ovádi Péter a közösségi oldalára feltöltött videójában – a kormányfőhöz hasonlóan – arra buzdított mindenkit, hogy mondja el véleményét az állatvédelemről szóló online párbeszédben. Közölte: tizenhárom fontos kérdést tettek fel, a kérdőív három perc alatt kitölthető.

„Hallassuk a hangunkat, mutassuk meg, hogy mennyien vagyunk az állatvédelem mellett, hiszen közös ügyünk” – kérte a miniszteri biztos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik