Közélet koronavírus

Megszüntették az eljárást az államtitkár ügyében, aki zárt kapus úszóversenyre vitte a kislányát

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI
A rendőrség szerint nem történt szabálysértés.

A rendőrség megszüntette a Szabó Tünde ügyében indított szabálysértési eljárást, amely azután indult, hogy a sportért felelős államtitkár elvitte a gyerekét egy zárt kapus sportrendezvényre – közölte a hatóság a Magyar Hang megkeresésére.

Amint arról lapunk novemberben beszámolt, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportfelelőse a Nemzetközi Úszóliga (International Swimming League) Duna Arénában rendezett versenyére látogatott el. A Facebookra feltöltött képek szerint Szabó lánya is ott volt, holott a kormány a járványhelyzet miatt kitiltotta a szurkolókat a sporteseményekről. Az államtitkár a képek mellé a következő szöveget írta:

A zárt kapuk mögött zajló International Swimming League mai döntőjére látogattam el kislányommal.

A Magyar Hang januárban írta meg, hogy az ügyben szabálysértési eljárás indult, a lap pedig most a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitányságnál érdeklődött a fejleményekről. E szerint a rendőrség megállapította, hogy Szabó Tünde hivatalos minőségben vett részt a sportrendezvényen és mivel nem történt szabálysértés, az eljárást a hatóság megszüntette.

Bár a Magyar Hang visszakérdezett, hogy milyen módon vették figyelembe azt, hogy a sportversenyre az államtitkár a gyerekét is magával vitte, a BRFK annyit válaszolt, hogy „az eset körülményeit a hatóság megvizsgálta, és megállapította, hogy szabálysértés nem történt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik