Közélet

Elvált a nemzeti vagyonért felelős miniszter

Czeglédi Zsolt/MTI
Czeglédi Zsolt/MTI

Elvált a férjétől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter – számolt be a Blikk. Mindez a nemrégiben leadott vagyonnyilatkozatából derült ki, amelyhez – a korábbiakkal ellentétben – már nem csatolta házastársa, Bártfai Béla vagyonbevallását, sőt férje nevétől is megszabadult: ezúttal már nem Bártfai-Mager Andreaként, hanem lánykori nevén, Mager Andreaként nyilatkozott.

Bártfai Béla az első Orbán-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal közigazgatási államtitkáraként dolgozott.Bártfai az elmúlt év elején került be a hírekbe, amikor megírták, hogy – sok más ismert ember mellett – a várban, a Bécsi kapu téren jutott egy önkormányzati lakáshoz.

Mager Andrea első férje, Balogh Sándor Dubajba menekült az igazságszolgáltatás elől 2019 végén, mielőtt a nyomozók őrizetbe vehették volna. Balogh ugyanis fülest kapott a készülő intézkedésről, így – a telefonját hátrahagyva – elhagyta az országot. A 2018-as  választások után lett a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. Ezt követően vette észre a G7, hogy Bártfai-Mager rózsadombi lakására mintegy 60 cég volt bejegyezve a 2010-es években, amelyek több százmillió forinttal károsították meg az államot. A cégháló Balogh Sándorhoz kötődött, akit jelenleg a vizes vébé egykori gazdasági igazgatójaként költségvetési csalás és befolyás vásárlása miatt köröznek.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik