Közélet koronavírus

Törvénytelenül vette fel a gyáli polgármester a több milliós jutalmat

Koszticsák Szilárd / MTI
Koszticsák Szilárd / MTI
A kormányhivatal szerint jogszabálysértés történt.

Törvénytelenül vett fel 2,7 millió forintos jutalmat Gyál fideszes polgármestere – írja a Hvg.hu. A jogszabálysértést a Pest Megyei Kormányhivatal állapította meg.

Pápai Mihály még 2020 novemberében ítélt meg magának bruttó 4,1 millió, vagyis nettó 2,7 millió forint jutalmat, miután a veszélyhelyzet újbóli bevezetése miatt nőtt a polgármesterek hatásköre. Ezt követően Kassai Dániel, Pestszentlőrinc független önkormányzati képviselője törvényességi eljárást kezdeményezett, mert szerinte a gyáli polgármester „bőven túlterjeszkedett a vészhelyzeti és az önkormányzati törvényekben meghatározott szabályokon”.

A kormányhivatal vizsgálata megállapította, hogy a polgármester határozatával kapcsolatban jogszabálysértés történt és emiatt „“törvényességi felhívás kibocsátására került sor”. Bár arról nem írtak, hogy Pápainak vissza kell-e fizetnie a pénzt, de Kassai a Facebookon úgy vélte, hogy „ilyenkor kötelezik a jogsértőt a jogsértő állapot megszüntetésére és a jogszerű állapot helyreállítására”.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik