Közélet

A havas esőt kiadós eső váltja fel

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ma szakadozó felhősáv vonul kelet felé, mögötte a délutáni óráktól nyugat felől melegfronti felhőzet érkezik, estére a legtöbb helyen már erősen felhős lesz az ég. Délelőtt nyugaton megszűnik a gyenge csapadék, átmeneti szünet után estétől északnyugat felől egyre több helyen eső, havas eső, északkelet felé haladva már inkább havazás valószínű – írja a Kiderül.hu. A délnyugati szél este megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 1 és 7 fok között alakul. Késő estére -2 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken aztán nagyrészt borongós időre számíthatunk, csupán átmeneti elvékonyodások lehetnek a felhőtakaróban. A kora délelőtti órákig az éjszakai vegyes csapadéksáv elhagyja az országot, majd egy kisebb szünet után – amiben inkább csak záporeső fordulhat elő,

délutántól újabb csapadékhullám érkezik.

Ekkor már zömében esőre kell készülnünk, de a Felső-Tisza vidékén, a hegyeinkben még havas eső, havazás, sőt fagyott eső is lehet átmenetileg. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. Napközben kettősség lesz jellemző az ország északkeleti és délnyugati része között. Előbbinél csupán 1,3 a Dráva mentén viszont már 10, 12 fokot is mérhetünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik