Közélet koronavírus

Tíz napra leáll a kecskeméti Mercedes-gyár

A globális alkatrészhiány a győri Audinál is gondot okoz.

Tíz napig kénytelen szüneteltetni a termelést a kecskeméti Mercedes-Benz gyár – írja a Világgazdaság. A leállás oka a globális alkatrészhiány, amely a győri Audi működését is befolyásolja. Ott ugyan nem állnak le, de két héten keresztül csak egy műszakban fog zajlani a gyártás.

A cikk szerint világszerte jelentősen megnőtt a félvezető komponensek iránti kereslet, ezért sok helyen tapasztalhatók a beszállítói nehézségek az alkatrészellátásban. A hiány oka az, hogy a csipgyártó vállalatok egy része a koronavírus-válság nyomán tavaly bekövetkezett autóipari leállások miatt átállt a szórakoztatóelektronikai alkatrészek gyártására.

Az Audi Hungaria Zrt. kommunikációs vezetője azt mondta a lapnak, hogy a Volkswagen csoport minden gyárában előfordulhat átmenetileg csökkentett műszak vagy részleges műszaklemondás, főként a járműgyártás terén, de nagy erőkkel dolgoznak a probléma mielőbbi megoldásán.

A Magyar Suzuki működésében ugyanakkor egyelőre nem okoz gondot az alkatrészhiány és a Világgazdaságnak adott tájékoztatás szerint beszállítóikkal együtt azon dolgoznak, hogy folyamatos maradjon a gyártásuk ellátása.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Olvasói sztorik